logo
MagyarEnglish

Digitális Múzeum projektbemutató

Január 16-án tartottuk a Digitális Múzeum kurzus félévzáró prezentációs napját, ahol a MOME különböző intézeteiből érkező hallgatók (média design, fotográfia, animáció, tervező grafika, design -és művészet elmélet), BME-s programozó társaikkal közösen mutatták be a félév során született projektjeiket.

 

 

Bővebben...
 
Digitális Múzeum projektek a NODEM 2014 konferencián Varsóban

 A TechLab, a tavalyi siker  után, ismét  megívást kapott a múzeumok megújulását taglaló nemzetközi NODEM konferenciára.

http://nodem.org/nodem-2014/program/

 

Bővebben...
 
Archiving the Ephemeral

 A kurzushét keretében a TechLab vendégeként  Jacek Smolicki lengyel művész, a Malmoi Egyetem PhD hallgatója vezette be a hallgatókat az „illékony” archiválásába. A téma az eltűnő-átalakuló  MOME campus volt.  A hallgatók négy projektet mutattak be a kurzus végén csütörtökön, melyek a kollégiumnak, a kertben található tárgyaknak, a fontos találkozóhelyek közötti utaknak és a kantinnak állítanak – a tervek szerint majd az új campuson - interaktív módon előhívható hangi és vizuális emléket. 

 

 

 

 

 

Ez az együttműködés "A jövő Múzeuma" elnevezésű program keretein belül valósulhatott meg a Visegrad Fund University Grant támogatásával.

Bővebben...
 
Media ethnography of the self in space

 

Jacek Smolicki

 

(Malmo University, School of Arts and Communications)

 

Idő:    November 13 csütörtök, du 17.00 óra

Hely:  Central European University 
            Zrínyi utca 14 3-dik emelet  311 terem


Az előadás során a jelenleg PhD tanulmányokat folytató művész arról beszél, hogy milyen elvek alapján és milyen multimédia eszközökkel próbálja egy városi tér illékony jellegét, szociális rétegeit archiválni a jövő számára.   

 

Az esemény a The Comparative Urbanism Workshop és a MOME TechLab szervezésében, a "A jövő múzeuma a visegrádi országokban" VUSG projekt támogatásával jött létre. 

 

 

 

Bővebben...
 
MUSEUM@DIGIT 2014

 November 5-6-án kerül megrendezésre a Muzeum@Digit konferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ruttkay Zsófia felkért előadóként a MOME-n immár 5-dik éve folyó Digitális Múzeum interdiszciplináris kurzus hallgatói projektjei, valamint  hazai múzeumok számára készült alkalmazások  sorával mutatja be, hogy milyen sokféle módon használható a digitális technológia a múzeumlátogatás élményének kibővítésére.  A 2 napos szakmai rendezvényen több projektet ki is próbálhatnak a látogatok a TechLab standján.

 

Museum Digit

 

http://ommik.hu/index.php/muzeum-digit-konferencia/muzeum-digit-2014.html

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 10 / 26