logo
MagyarEnglish

Színtükör az Iparművészeti Múzeumban

2016. március 31-én, csütörtökön 18 órakor nyílik a Színekre hangolva című kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. A tárlatot Dr. Révész Emese, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, művészettörténész nyitja meg. A kiállítás keretében látható és próbálható ki a MOME TechLab Fellows által készített Színtükör interaktív installáció, mely játékos formában állítja szembe a publikum színvilágát a kiállított tárgyak színpompájával, valamint az adatvizualizáció eszközével reflektál a látogatók öltözködésének jellegzetességeire és annak változásaira.

 

 

 

 
Könyvbemutató

Március 24-én, csütörtökön 18.00-tól az Óbudai Egyetem EKIK Digitális Kultúra és Humán Technológia Tudásközpont - Szakmai Klubjában kerül bemutatásra a Tudásközpont gondozásában megjelenő ifjúság tematikájú kötete és folyóiratszáma. A kötetben többek között Bényei Judit, Czémán Zsófia, Ruttkay Zsófia: A design lehetőségei az olvasás átmentésére a digitális korban című írása is olvasható. A bemutatón Bényei Judit és Czémán Zsófia személyesen is ismertetik a tanulmány tartalmát.

 
Helyszín:1032 Budapest Kiscelli utca 78. 215.-ös terem
Időpont:2016 március 24. 18.00 óra
 
 
FSZEK - Életre keltett könyvek
2016. március 17. (csütörtök) 17 órától hallható Ruttkay Zsófia előadása 'Életre keltett könyvek – digitális technológiai
alkalmazások' címmel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületében a március 17–24 között zajló 'Internet
Fiesta 2016: Közös kincseink az interneten – Közgyűjtemények a virtuális térben' elnevezésű programsorozat keretében.
 
Bővebben: itt
További programok: itt
 
Helyszín: Központi Könyvtár, Böngészde - 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. 
 

 

 
Veszprém: Weöres Sándor - A megmozdult szótár

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2016. január 22-én, pénteken 15 órakor nyitja meg WEÖRES SÁNDOR – A MEGMOZDULT SZÓTÁR című kiállítását. A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum nagysikerű interaktív vándorkiállítása, mely a MOME TechLab közreműködésével született meg. 

 

Bővebben...
 
Aalto University

December 10-12 között Ruttkay Zsófia az Aalto Egyetem Számítástechnikai Intézetében tett látogatást, ahol az opponense volt egy „embodied interface” témájú PhD védésnek. Előtte előadást tartott a MOME TechLab Digitális Múzeum projektjeiről, és megismerkedett a MediaLab-on folyó munkával is. A Digitális Múzeum témában további együttműködés terve született meg.  


 
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 4 / 26